Een ochtend even helemaal niks. Geen geschreeuw, niet struikelen over het speelgoed op de grond en geen geschreeuw. Geen koude thee. Even niet voor een ander zorgen. De ultieme Moederdag: een ochtend helemaal voor jou alleen. Je verdient het.

Een oase van rust: een moment om echt even te ontspannen.

CadeauTip: voor jezelf, je moeder, je vriendin/vrouw en/of mama in spé. 

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga wordt ook wel ontspanningsyoga genoemd. Op zachte wijze neem je een yoga houding aan. Je zoekt hierbij jouw eigen grens. Jouw grens waar je wel een kleine stretch voelt en tegelijkertijd kunt ontspannen. Want dat is het doel; ontspannen. We houden de houding meerdere minuten aan. Door de tijd te nemen, kun je lichamelijk en mentaal dieper ontspannen. Door deze ontspanning kunnen jouw spieren en het onderliggende bindweefsel makkelijker mee in de stretch die goed voelt voor jou. En dit bindweefsel is belangrijk want het houdt ons lichaam bij elkaar. Om zo goed mogelijk te kunnen ontspannen, maak je gebruik van kussens, bolsters en dekentjes.

 

Een paar voordelen van Yin yoga:

  • Laagdrempelig en makkelijk te volgen (ervaring met yoga is niet nodig)
  • Massage van je bindweefsel, dit houd je lichaam en gewrichten soepel
  • Boost je immuunsysteem
  • Reduceert stress
  • Brengt rust en ruimte in hoofd en lijf
  • Versterkt de verbinding tussen lichaam en geest

 

Voordelen van Yin yoga voor mama’s in spé:

  • door de ademhalingsoefeningen leer je ontspanningstechnieken die je kunt toepassen tijdens de bevalling
  • Door te werken met het bindweefsel creëer je ruimte in je lichaam, dit kan helpen bij de bevalling.

Ben je net bevallen of geef je nog borstvoeding? Dan brengt Yin yoga makkelijker risico’s met zich mee, omdat het bindweefsel nog erg soepel is door hormonen. Het is verstandiger om deze workshop dan over te slaan. Twijfel je? Je mag altijd contact met me opnemen.

 

Workshop uitleg:

De deur opent om 9.00uur. Zo heb je alle tijd om je matje uit te zoeken en te landen in de yoga studio. Wanneer iedereen aanwezig is beginnen we deze ultiem lange en ontspannende les met aarden door middel van een paar ademhalingsoefeningen. Zo kom je los van de dag en leggen je de focus bij jouw lichaam. Na een korte meditatie om je gedachten tot rust te brengen, is het tijd voor het meer fysieke onderdeel: de yoga houdingen. De oefeningen richten zich op het complete lichaam, waardoor jouw energie weer vrij door je hele lichaam kan stromen. En als laatste is er natuurlijk voldoende tijd voor de eindontspanning.

Na afloop staat er thee en wat lekkers klaar.

Na de workshop loop je ontspannen en high on good vibes naar buiten. 

 

Praktische informatie:

Datum: 14 mei 9.30-11.30uur

Locatie: Anandi Yoga, Castricum (Burgemeester Mooijstraat 32AA, in het steegje naast Mr. & Mrs. Brown, 3 minuten lopen vanaf Station Castricum)

Investering: 33,33

Ben je nieuwsgierig of denk je ‘dit wil ik!’? Bemachtig dan jouw plek door het onderstaande contactformulier in te vullen of via een mail naar info@studio-zee.nl. Pas na betaling is je reservering bevestigd.

Let op: Het is een kleine en knusse studio. Er is dus maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Zo is er voldoende tijd en ruimte voor individuele begeleiding waar nodig.

Heb je vragen? Ook die mag je kwijt via het contactformulier of via Instagram @studiozeepuntnl

Contact formulier