Wanneer het buiten donker en koud is, staat de yogastudio vol met kaarsjes; een zee van warm licht. De matjes, kussens en een schapenvachtje liggen al voor je klaar. Er hangt een subtiele geur van wierook. Het voelt als een warm bad. Tijd om te ontspannen en te genieten.

 

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga wordt ook wel ontspanningsyoga genoemd. Op zachte wijze neem je een yoga houding aan. Je zoekt hierbij jouw eigen grens. Jouw grens waar je wel een kleine stretch voelt en tegelijkertijd kunt ontspannen. Want dat is het doel; ontspannen. We houden de houding meerdere minuten aan. Door de tijd te nemen, kun je lichamelijk en mentaal dieper ontspannen. Door deze ontspanning kunnen jouw spieren en het onderliggende bindweefsel makkelijker mee in de stretch die goed voelt voor jou. En dit bindweefsel is zo belangrijk want het houdt ons lichaam bij elkaar. Om zo goed mogelijk te kunnen ontspannen, maak je gebruik van dekentjes, kussens en bolsters.

 

Een paar voordelen van Yin Yoga:

  • Laagdrempelig en makkelijk te volgen (ervaring met yoga is niet nodig)
  • Massage van je bindweefsel, dit houd je lichaam en gewrichten soepel.
  • Verlaagt je hartslag
  • Bevordert bloedcirculatie
  • Boost je immuunsysteem
  • Helpt spanning in het lichaam los te laten
  • Brengt rust en ruimte in hoofd en lijf
  • Helpt om afvalstoffen los te laten; een detox voor lichaam en geest
  • Versterkt de verbinding tussen lichaam en geest
  • Laad je batterij weer op door energieblokkades in je lichaam op te heffen

 

Workshop uitleg:

De deur opent om 18.30uur. Zo heb je alle tijd om je matje uit te zoeken en te landen in de yoga studio. Wanneer iedereen aanwezig is beginnen we deze ultiem lange en ontspannende les met aarden door middel van een paar ademhalingsoefeningen. Zo kom je los van de dag en leggen je de focus bij jouw lichaam. Na een korte meditatie om je gedachten tot rust te brengen, is het tijd voor het meer fysieke onderdeel: de yoga houdingen. De oefeningen richten zich op het complete lichaam, waardoor de energie weer vrij door je hele lichaam kan stromen. En als laatste is er natuurlijk voldoende tijd voor de eindontspanning.

Na afloop staat er thee en wat lekkers klaar.

Na de workshop loop je compleet zen en high on good vibes naar buiten. 

 

Praktische informatie:

Datum: 26 februari 19.00-21.00 uur, inloop vanaf 18.30.

Locatie: Anandi Yoga, Castricum (Burgemeester Mooijstraat 32AA, in het steegje naast Mr. & Mrs. Brown, 3 minuten lopen van NS station Castricum)

Investering: 33,33 euro

Ben je nieuwsgierig en denk je ‘dit wil ik!’? Boek dan jouw plek door het onderstaande contactformulier in te vullen. Pas na betaling is de reservering bevestigd en het plekje voor jou.

Let op: Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Heb je vragen? Ook die mag je kwijt via het contactformulier hieronder of via instagram @studiozeepuntnl

Contact formulier