Tijdens deze workshop leer je gebruik te maken van de energie van de Lente. Door een interne voorjaarsschoonmaak creëer je ruimte in je hoofd en lichaam. Je laat los wat je niet meer dient, zodat er ruimte vrijkomt voor de bruisende energie die leven en kleur brengt in het leven. Je gaat naar huis met een gevoel van rust, ruimte, vrijheid en vernieuwde energie.

 

Thema: Vier de Lente

De dagen worden langer, de temperatuur stijgt en de zon verwarmt je wangen wanneer je buiten loopt. De bomen kleuren langzaam groen en de bloemen brengen kleur. De energie bruist. Na een tijd van cocoonen tijdens de winter, is het tijd om naar buiten te treden en te genieten van het nieuwe leven dat ontstaat. 

Misschien heb je lentekriebels al gevoeld, ben je begonnen met de voorjaarsschoonmaak in huis of loop je over met creatieve ideeën. Of heb je juist het gevoel dat er energie geblokkeerd zit en dat je vastloopt in oude patronen. Heb je het gevoel dat je niet meer vooruit komt.

Tijdens deze workshop leer je gebruik te maken van de energie van de Lente die in jou zit. Een voorjaarsschoonmaak in je lijf en je hoofd. Je laat los wat je niet meer dient en zo creëer je ruimte voor nieuwe dingen.

De Lente staat voor naar buiten treden, ontspruiten, groei, ontwikkeling, dingen in beweging brengen en creativiteit.

 

De verbinding tussen de Lente en ons lichaam

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is alles in het leven te relateren aan de 5 Oosterse Elementen. De seizoenen horen daar dus ook bij. De Lente hoort bij het Hout element. Elk element is gerelateerd aan 2 of meer organen. Bij de lente is dat de lever en de galblaas. Over je lichaam lopen 12 verschillende meridianen die verbonden zijn aan jouw organen. Door Yin Yoga poses aan te nemen die focussen op de meridianen van de lever en de galblaas gedurende de lente, maakt jouw lichaam ultiem gebruik van de energie die past bij het seizoen.

Laat je hout/lente-energie stromen en ga zo energiek en fris de lente in.

Enkele signalen dat jou hout-element uit balans is:

 • Hoge bloeddruk
 • Hoofdpijn/migraine
 • Lichamelijk stijf
 • Bleke huid
 • Koude handen en voeten
 • menstruatieklachten
 • Verminderde weerstand
 • Duizeligheid
 • Besluiteloosheid
 • Vaak gevoelens van woede en frustratie
 • Je wordt vaak wakker tussen 23.00-3.00uur

Door deze Yin Yoga workshop breng je jouw hout-element in balans en kan het helpen met het verlichten van bovenstaande klachten. Ook als jouw hout-element in balans is, is het onderhouden van die balans belangrijk. Deze les gaat je daar bij helpen.

 

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga wordt ook wel ontspanningsyoga genoemd. Op zachte wijze neem je een yoga houding aan. Je zoekt hierbij jouw eigen grens. Jouw grens waar je wel een kleine stretch voelt en tegelijkertijd kunt ontspannen. Want dat is het doel; ontspannen. We houden de houding meerdere minuten aan. Door de tijd te nemen, kun je lichamelijk en mentaal dieper ontspannen. Door deze ontspanning kunnen jouw spieren en het onderliggende bindweefsel makkelijker mee in de stretch die goed voelt voor jou. En dit bindweefsel is zo belangrijk want het houdt ons lichaam bij elkaar. Om zo goed mogelijk te kunnen ontspannen, maak je gebruik van kussens, bolsters en dekentjes.

 

Een paar voordelen van Yin Yoga:

 • Laagdrempelig en makkelijk te volgen (ervaring met yoga is niet nodig)
 • Massage van je bindweefsel, dit houd je lichaam en gewrichten soepel.
 • Helpt om afvalstoffen los te laten; een detox voor lichaam en geest
 • Stimuleert de spijsvertering
 • Helpt spanning in het lichaam los te laten
 • Brengt rust in hoofd en lijf
 • Laad je batterij weer op door energieblokkades in je lichaam op te heffen

 

Programma

De deur opent om 9.00uur. Zo heb je alle tijd om je matje uit te zoeken en te landen in de yoga studio. Wanneer iedereen aanwezig is beginnen we deze ultiem lange en ontspannende les met aarden door middel van een paar ademhalingsoefeningen. Zo kom je los van de dag en leggen je de focus bij jouw lichaam. Na een korte meditatie om je gedachten tot rust te brengen, is het tijd voor het meer fysieke onderdeel: de yoga houdingen. De oefeningen richten zich op de meridianen van de lever en de galblaas, de organen die verbonden zijn aan de lente. Zo kan de houtenergie weer vrij door je hele lichaam stromen. En als laatste is er natuurlijk voldoende tijd voor de eindontspanning.

Na afloop staat er thee en wat lekkers klaar.

Bonus: Na afloop krijg je een paar tips in je mailbox over hoe je de aankomende weken zo goed mogelijk gebruik kan maken van de lente energie die er in jou en het seizoen schuilt.

Na de workshop loop je ontspannen, high on good vibes en vol vernieuwde energie naar buiten. 

Tip: plan even niks in je agenda na de workshop, zodat je zo lang mogelijk kunt nagenieten. Een boswandeling zou een fantastische aanvulling zijn op deze workshop.

 

Praktische informatie:

Datum: 2 april 9.30-11.30

Locatie: Anandi Yoga, Castricum (Burgemeester Mooijstraat 32AA, in het steegje naast Mr. & Mrs. Brown, 3 minuten lopen vanaf Station Castricum)

Investering: 33,33

Ben je nieuwsgierig of denk je ‘dit wil ik!’? Bemachtig dan jouw plek door het onderstaande contactformulier in te vullen of via een mail naar info@studio-zee.nl. Pas na betaling is je reservering bevestigd.

Let op: Het is een kleine en knusse studio. Er is dus maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Zo is er voldoende tijd en ruimte voor individuele begeleiding waar nodig.

Heb je vragen? Ook die mag je kwijt via het contactformulier of via Instagram @studiozeepuntnl

Contact formulier