Ik werd onlangs geïnterviewd over mijn loopbaan verhaal door Roelien Wierstra voor een blog op ons intranet op kantoor. En het leek me leuk om dit verhaal ook met jou te delen. Zo leer je mij en mijn verhaal een klein beetje beter kennen.

 

6 jaar geleden ben ik begonnen bij de provincie als Junior Expert Geodata Specialist bij het toenmalige IGI bij B&U. Al snel groeide ik door naar Senior Geodata Specialist. In die rol was ik betrokken bij het ophalen en verwerken van data en samenwerken met partners bij infrastructurele projecten. Nadat ik terugkwam van zwangerschapsverlof begin 2019 was de teamindeling veranderd en waren mijn taken deels bij anderen belegd. Daardoor vond ik mijn werk minder uitdagend. En ik merkte dat ik meer behoefte had aan contact met collega’s in plaats van met opdrachtnemers en minder tijd achter mijn beeldscherm wilde doorbrengen. Dat was voor mij een trigger om verder te kijken. 

Switch naar secretaris algemeen directeur

Er bleek op dat moment een tijdelijke vacature te zijn als secretaris van toenmalig algemeen directeur Renée Bergkamp. Omdat het werk totaal anders was dan ik ooit had gedaan, spraken we af dat ik dit een jaar op proef mocht doen. Ik vond het werk zo leuk dat ik na 9 maanden heb aangegeven dat ik graag langer wilde blijven. Ik heb in die functie ontzettend veel geleerd over hoe onze provincie werkt. Zowel de politieke als de organisatorische kant en ik kreeg een uniek inkijkje over de breedte van de organisatie.

Toen ik voor de tweede keer met zwangerschapsverlof ging, kwam Kathalijne Vernooij-Arts mij vervangen. Bij terugkeer in mei 2021 was het volop coronatijd. Een hele rare tijd voor mij. Mijn moeder was al langer ziek en we kregen in diezelfde periode te horen dat ze ongeneeslijk ziek was. Dat drukte zwaar op mij, ook omdat ik net zelf moeder was geworden. Mijn directe collega merkte dat het niet goed met me ging en ze signaleerde dat bij onze leidinggevende. Heel bijzonder vond ik dat, dat iemand anders van een afstand soms beter ziet hoe het met mij gaat dan ikzelf. Mede dankzij haar oplettendheid konden we redelijk op tijd aan de bel trekken. In overleg met mijn leidinggevende heb ik me met burn-outklachten ziekgemeld. In die tijd heb een training Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) gevolgd, omdat ik wist dat ik dingen anders moest gaan doen in het leven maar ik niet wist hoe. Dit traject heeft me emotioneel en mentaal goed geholpen en ook daarna.

Sabbatical

Toen ik me weer sterker voelde, re-integreerde ik totdat mijn moeder overleed. Ondanks dat het geen verrassing was, kwam haar overlijden hard aan en was ik qua re-integratie weer terug bij af. In januari 2022 ben ik langzaam weer aan de slag gegaan en heb ik in een goed gesprek met mijn leidinggevende de wens uitgesproken een sabbatical te nemen. Niet veel later vertrok ik met mijn gezin voor een half jaar naar Bali, het eiland waar mijn moeder haar hart aan verloren had. Dat half jaar heeft me enorm goed gedaan en zorgde er voor dat ik vol energie weer terugkwam in Nederland. 

Tijdens mijn burn-out had ik Yin yoga ontdekt, een rustige manier van yoga. Omdat dat mij zo hielp, wilde ik er meer over leren en begrijpen hoe het werkt. En dus heb ik me opgegeven voor een opleiding Yin Yoga in Ubud, Bali voor tijdens mijn sabbatical. Na de afronding voelde ik dat ik hier meer mee wilde doen. En zo ben ik bij terugkomst in Nederland les gaan geven en heb ik nu mijn eigen Studio Zee.

Nieuwe patronen

Door mijn burn-out kwam ik erachter dat wát ik deed en hóe ik het deed niet meer werkte voor mij. En dus ging ik op zoek naar nieuwe patronen en gewoonten die beter bij mij en mijn gezinssituatie pasten. Wat vind ik nou echt belangrijk? NLP, Yin Yoga en Reiki hebben mij hier enorm bij geholpen en die balans vinden is een continue proces. Sindsdien ben ik veel meer naar mijn lichaam gaan luisteren, ben ik meer in de natuur te vinden, ben ik me gaan verdiepen in ‘voeding’ op alle vlakken, heeft Reiki een onderdeel in mijn leven en hebben we sinds kort een eigen moestuin. Als je me dit 6 jaar geleden had verteld, had ik je voor gek verklaard, echt.

Doordat ik lang afwezig ben geweest bij mijn functie bij de Staf, en dat in de tussentijd goed is opgevuld door Kathalijne, ben ik in goed overleg met mijn leidinggevende op zoek gegaan naar een andere plek binnen de provincie die beter bij mij past. Daarvoor heb ik veel gesprekken gevoerd met collega’s om te onderzoeken wat ik wilde doen. Het mooie van onze provincie is dat er altijd interne kansen zijn als je bereid bent ze te pakken. En ik ben niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten. Doordat ik bij de voorbereiding van de directie vergadering alle stukken voorbij zag komen, wist ik dat er vanuit HRM bij het cluster Talent veel gewerkt werd aan onderwerpen waar ik op ‘aan’ ging. Na een jaar proefdraaien hebben we samen enkele weken geleden besloten dat ik mag blijven het team Leren en Ontwikkelen.

Blijf leren en ontwikkelen

Door mijn omzwervingen ben ik op een plek terechtgekomen waar ik me thuis voel en die aansluit bij mijn interesses. Ik ben iemand die constant wil leren. Als ik niet meer leer, ben ik klaar. Dat kan theoretisch zijn, maar het kan ook over vaardigheden gaan. Ik leef als het ware voor wat ik collega’s adviseer: blijf altijd leren en jezelf ontwikkelen. Je hoeft natuurlijk niet zo radicaal het roer om te gooien zoals ik gedaan heb, maar ik kan met terugwerkende kracht zeggen dat het goed is zoals het is gegaan. Ik ben me bewuster van mijn grenzen en ik zit nu op een plek waar ik samen met een heel leuk team iets moois neer kan zetten voor collega’s. En ik leer nog iedere dag. Vanochtend werd ik wakker en ik dacht: ik ga lekker naar mijn werk. Er zijn dagen dat ik na een drukke dag zelfs energie over heb. Vaak is alles in balans. En dat voelt heerlijk. Dat mag van mij nog wel een tijdje zo blijven.”

 

Maart 2024, geschreven door Roelien Wierstra