Jongens, ik ben fan. Waar half Nederland al 5 jaar zijn/haar huis het liefst vol zet met Himalaya Zoutlampen en waxinelichthoudertjes, heb ik deze instant sfeerverhoger pas afgelopen half jaar ontdekt. Beter laat dan nooit.

Ik ben enthousiast

Je hoort het al, ik ben enthousiast. En dus neem ik nu even de ruimte om mijn enthousiasme met jou te delen. Naast dat ik deze zoutlampen echt mooi vind door zijn uniekheid en natuurlijk materiaal, geeft het ook nog eens prachtig warm licht. Zelf heb ik een 2 lampen cadeau gekregen en de lampen van TrendUp hebben ook nog een dimmer er in geïnstalleerd en dat vind deze luxe poes (lees: ik) fantastisch. Mijn man zet hem vaak op standje bouwlamp, maar dan loop ik langs en zet ik hem wat zachter waardoor het licht net wat warmer aanvoelt. Maar naast het licht en esthetisch aspect geeft de lamp letterlijk en figuurlijk warmte en reinigt het de lucht. Nu denk jij ‘maar hoe dan?’. Nou dat leg ik je uit:

Hoe werkt dit?

Wanneer de zoutlamp warm wordt, ja er zit dus vaak een gloeilampje, verdampt het vocht op de zoutlamp. (Je snapt dat dit met een waxinelichtje en zoutlamp houder hetzelfde werkt, maar voor het gemak noem ik het elke keer ‘zoutlamp’). De gloeilamp warmt op en zorgt voor een reactie met de lucht, zoutkristallen en mineralen.
  • Door de hygroscopische eigenschappen van het zout, wordt er vocht uit de lucht onttrokken. Vaak zijn onze woningen door te slecht en weinig ventilatie veel te vochtig wat weer tot gevolg heeft dat je sneller benauwd en kortademig kunt zijn, eczeem is een bijverschijnsel en  huisstofmijt kan een groot feest vieren en floreren, wat weer astma in de hand kan werken. Een extreme hoge luchtvochtigheid kan ook schimmels in de hand werken. Je hoort het al: regelmatig je woning luchten is goed voor je leefkwaliteit en comfort. Een zoutlamp kan je hier een beetje extra bij helpen.
  • Doordat de gloeilamp opwarmt, verdampt het verzamelde vocht dat op de zoutlamp terecht is gekomen. Door deze verdamping krijgt de lamp zijn ioniserende werking; hij verspreid negatieve ionen die de hoeveelheid positieve ionen weer in balans brengt. Positieve ionen komen van elektrische apparatuur zoals tv’s, laptops, telefoons etc. De lamp brengt op deze wijze een evenwicht in de elektrische lading in de lucht.
  • De Himalaya zoutlampen worden vaak gezien als een natuurlijk hulpmiddel voor lichaam & geest. Het helpt jouw ruimte waar in je bent, en daardoor ook jou, opnieuw in balans te brengen. De harmonie van negativiteit en positiviteit continue op te zoeken, waar er door onze architectuur voornamelijk negativiteit aanwezig is. Dit kan jou helpen op lichamelijk, emotioneel en spiritueel vlak.
Of je hier voor open staat of niet, het staat buiten kijf dat het prachtige lampen/accessoires zijn die in elke ruimte passen door haar warme uitstraling en zachte licht. En deze kenmerken van een accessoire werken altijd ten tijden van het humeur van een vrouw die houdt van esthetiek. Daarmee is haar humeur en gemoedstoestand instantly ten goede verbeterd (mannen, lees hier: en daardoor die van jou daardoor ook). Dus breng wat licht en warmte in je huis met deze unieke natuurproducten. I promiss, you are gonna love it.

Denk jij: Oké, ik ben om. Ik wil dit!

Bestellen Je kunt de zoutlampen overal op het internet bestellen: bij de kleine ondernemers, bij specialistische winkels zoals (zoutsteenlampje.nl) en de grote tijgers vol gemak (bol.com). Ze zijn beschikbaar in diverse gewichtsklassen en meestal zijn ze van rood/oranje zout, maar je kunt zo ook vinden met wit zout. Soorten lampjes Naast de ‘normale’ lampjes kun je ook zoutsteen houders voor waxinelichtjes kopen en baby nachtlampjes in leuke vormpjes, voor zo direct in het stopcontact. Waar zet je hem neer? In de woonkamer, op je nachtkastje, op je bureau op je thuiswerkplek (of op kantoor, die gebouwen kunnen vaak wel wat sfeer gebruiken. ) Elke plek is geschikt waar je veel tijd door brengt. Echter, belangrijk is, is dat je ze niet in een natte omgeving zet, want dan ‘smelt’ het zout. Huisdieren De lampen zijn van echt zout, dus zet ze neer waar je huisdier niet bij kan. Ik wens jou heel veel plezier met de upgrade van jouw favoriete ruimte met dit lichtpuntje.