De eerste minuten van jouw dag bepalen hoe jouw dag eruit ziet. En jij kunt in het eerste uur van jouw dag met 1-0 voorstaan.

Wanneer je net wakker bent (en wanneer je bijna gaat slapen) zitten je hersenen in een andere hersenfrequentie/op een andere golflengte. Je bent dan ontvankelijker voor informatie.

Ja, dit is interessant he?! Hoe vul jij je hersenen net nadat je je ogen open doet? Doe je dat door middel van mediteren, bewegen/sporten, journallen of een gezond ontbijt? Of ben je de eerste minuten aan het scrollen door social media, lees je het (negatieve) nieuws en haast je je naar de trein? De eerste minuten van jouw dag bepalen hoe jouw dag eruit ziet.

Elke dag investeren in jezelf voordat je energie wegvloeit naar anderen is heel belangrijk. Even de wekker eerder zetten en tijd voor jezelf nemen zorgt voor een energieboost waar je de hele dag uit kunt putten. Het is misschien niet makkelijk, maar de wekker 30 minuten eerder zetten dan normaal zorgt ervoor dat je echt even tijd en energie kunt investeren in jezelf voordat je energie geeft aan je kinderen/je baas/of de altijd groeiende to-do lijst. Je kunt doen wat jij leuk vindt. Zoals bijvoorbeeld journallen, mediteren, een dansje doen op een vrolijk muziekje, een rondje buiten wandelen, lezen in je favoriete boek, neem een douche en doe een maskertje of maak voor jezelf een uitgebreid en gezond ontbijt (om 2 vliegen in 1 klap te slaan).

Wanneer je kinderen hebt, is dit minder makkelijk. Zie je het niet zitten om eerder dan ‘nodig’ om in het donker naast je bed te stappen? Dan kun je ook jouw momentje pakken zodra de kids op de opvang/school zitten en voor je gaat werken. Even 30 minuten voor jou. Je zult het verschil echt merken.

Er is niet 1 manier die werkt voor iedereen. Probeer verschillende dingen uit en kijk wat er werkt voor jou op dit moment.