Het boek die mijn verandering in gang zette

Dit boek….. Dit boek moest ik lezen op het moment dat ik het las. Het was meant to be. De tijd was rijp. Had je me dit boek 5 jaar eerder, of een maand eerder gegeven had ik het na 20 pagina’s onder m’n bed geschoven om heel veel stof te happen. Dit boek vond mij, of ik haar, op het juiste moment. 

 

De moed der imperfectie. Laat gaan wie je denkt te moeten zijn.

Met liefde deel ik mijn grootste eye openers met jou.

Brené Brows is Professor aan de Universiteit van Houston en doet onderzoek naar kwetsbaarheid, moet authenticiteit en schaamte. Na diverse interviews naar een bezield leven komt ze tot de conclusie dat zij leeft volgens de ‘shitlijst’ (alle dingen die je niet moet doen). 

 

Is dit boek voor jou?

Ben je perfectionistisch ingesteld, voel je je uitgeput, denk je dat je niemand nodig hebt in het leven, bepaalt het gevoel van schaarste (ik heb te weinig geld, geslapen, rust, spullen etc.), ben jij bezig om je gevoelens te dempen en vergelijk en veroordeel je mensen? Nou welkom bij de club: dan ben je hetzelfde als het gros van de bevolking. Hetzelfde als Brené en hetzelfde als ik… Dit boek helpt mij te veranderen.

Want ik wil een leven vol liefde, hoop, geluk. Ik wil verbinding maken, mijn creativiteit uiten, dankbaar zijn voor de mooie dingen in het leven en vertrouwen dat het goedkomt. Ik wil tijd om te spelen en uit te rusten. Ik wil houden van mezelf. 

 

Een bezield leven is de oplossing

Brené helpt mij in deze transitie door een mix van anekdotes en wetenschappelijk onderbouwde feiten. En aangezien ik het boek niet ga samenvatten, geef ik je het antwoord, zodat jij bezield kunt leven vanaf vandaag (nou ik zou willen dat het zo makkelijk was, lees het boek zelf maar). Dus klaar voor:

Compassie, moed en verbondenheid zijn de belangrijkste ingrediënten voor een bezield leven. Klinkt dat zweverig? Aan de hand van 10 stellingen licht Brené ze open, eerlijk en praktisch toe.

Kijk eerlijk naar jezelf. Welke patronen zie jij? Bevalt je leven? Voel je bezinning? Als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg. Wanneer je patronen eenmaal ziet, kun je ze niet meer ontkennen. Het is het begin van een verandering. 

Het is tijd om los te laten wie je denkt dat je moet zijn en te omarmen wie je bent. Deel verhalen over acceptatie van imperfectie en kwetsbaarheid. Dat geeft jezelf en anderen kracht. Beoefen dagelijks dankbaarheid. Het heeft een directe relatie tot geluk. Spelen en rusten is net zo belangrijk voor je gezondheid als voeding en bewegen. Wees lief voor jezelf. Woorden en daden hebben ongelofelijk veel kracht.

De kosmos schudt ons geregeld wakker (denk aan huwelijk, geboorte, dood, scheiding etc.). Terwijl wij te druk zijn met onze gevoelens weg te drukken, missen we de belangrijke lessen die we kunnen leren om ons leven in te richten aan de hand van onze visie.

De reis naar een bezield leven heeft geen eindstation. Het vraagt dagelijks bewustzijn, acties, en handelingen. Door te blijven oefenen en beoefenen wordt het een nieuw patroon en zal jouw leven en dat van de mensen om je heen er een stuk mooier uit zien. 

 

Woorden schieten te kort

De woorden schieten echt te kort.  Het boek bevat zo veel mooie levenslessen. Ik heb het boek al 2 keer gelezen en ben net voor de derde keer begonnen.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Dan wil ik je vragen om dit boek te lezen. Samen maken we de wereld liefdevoller en mooier wanneer we compassie, verbinding en moed blijven beoefenen. 

Hier kun je het boek bestellen. Online bij de gigant of de kleinere zaak en vaak ook bij de boekwinkel bij jou om de hoek:

Bij de gigant: Bol.com:
https://www.bol.com/nl/nl/p/de-moed-van-imperfectie/9200000017733488/?Referrer=ADVNLGOO002008J-S–9200000017733488&gclid=EAIaIQobChMIu8SSyIWd_wIVpRCLCh2W5gGUEAQYASABEgKicPD_BwE

Bij de uitgeverij: Buna
https://www.awbruna.nl/boek/de-moed-van-imperfectie/

Ben je niet zo van de boeken? Don’t worry en bekijk 1 van haar TEDTalks: https://www.ted.com/talks/brene_brown_the_power_of_vulnerability/comments?language=nl